Expertise

Koraal heeft veel specialistische kennis en expertise in huis op het gebied van arbeidsparticipatie, maar ook op de andere terreinen waarop wij actief zijn: jeugdzorg, gehandicaptenzorg en speciaal onderwijs.

Onze kennis en expertise hebben we gebundeld in het Koraal Expertise Centrum, zodat deze zowel binnen Koraal als voor onze partners toegankelijk zijn. Om up to date te blijven in onze dienstverlening aan complexe doelgroepen, faciliteert het Expertise Centrum belangrijke product- en procesinnovaties en praktijkgericht en wetenschappelijk onderzoek.

Onze expertise op het gebied van arbeidsparticipatie omvat onder meer: 

SIWIT
De SIWIT (Sterk In Werk Interesse Test) is een beroepsinteressetest die interesses koppelt aan persoonlijke mogelijkheden. De test is ontwikkeld voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en daarom voor hen een prima hulpmiddel om tot een juiste beroepskeuze te komen. Om met plezier te werken, is het belangrijk dat je een beroep kiest dat je leuk vindt. Wie met plezier naar zijn werk gaat, voelt zich gezonder, is gemotiveerder om het werk te blijven doen en presteert beter. Soms is het lastig om te vertellen wat je interesses precies zijn en dan kan de SIWIT ondersteuning bieden om daar achter te komen. 

Meer weten?
Kijk dan onder het tablad Expertise Centrum voor meer informatie.

Deel deze pagina op