Verwijzers en professionals

Duurzame arbeidsparticipatie is gericht op het vinden én houden van passend werk. Koraal helpt cliënten bij het vinden van de best passende werkplek. Dit betekent dat we aan iedere cliënt een op maat gesneden traject aanbieden, gebaseerd op een integrale, sluitende aanpak. Onze ondersteuning is niet gericht op het behalen van snelle successen, maar op het bereiken van blijvende resultaten.

Sterk in Werk is onderdeel van Koraal en specialist op het terrein van arbeidstoeleiding en jobcoaching van jongeren en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking, ontwikkelingsstoornis en gedragsproblemen. De medewerkers van Sterl in Werk zijn toegewijde professionals. Zij beschikken over een juiste mix van kennis en ervaring om jongeren en (jong)volwassenen tot ongeveer 35 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt op een succesvolle manier te helpen bij het vinden en behouden van een passende werkplek, opleiding of dagbesteding.

Methodiek
Om dit te kunnen realiseren, doorlopen de cliënten van Sterk in Werk trajecten die zijn gericht op arbeids(re)integratie. Sommige cliënten en (jong) volwassenen hebben voldoende capaciteiten om binnen korte tijd door te stromen naar het reguliere bedrijfsleven. Sterk in Werk biedt dan intensieve begeleiding op de werkplek door een jobcoach. Voor andere cliënten is het niet reëel om gelijk de stap naar de arbeidsmarkt te maken. Binnen leerwerkplekken bieden we deze doelgroep een intern leerwerktraject aan.

Persoonlijke ondersteuning, eigen leerwerkplekken, training on-the- job en de vasthoudendheid van onze medewerkers zijn slechts enkele van de bepalende ingrediënten bij het realiseren van volwaardige arbeidsparticipatie. Bij Sterk in Werk gaan cliënten direct aan de slag om via de kortste weg naar de best passende werkplek of (her)start in het dagonderwijs te komen. Als specialist blijft Sterk in Werk continue investeren in de ontwikkeling van de methodiek.

Hoog slagingspercentage
De wereld van de arbeidstoeleiding voor jongeren en jong volwassenen is momenteel volop in ontwikkeling. De jarenlange ervaring van Sterk in Werk en het succesvolle slagingspercentage van 85% voor duurzame bemiddeling, vormen een stevige basis onder onze werkzaamheden. Het bevestigt ons in de overtuiging dat wij in de actuele hectiek en veranderende wereld van arbeidstoeleiding echt iets kunnen betekenen en realiseren voor jongeren en jong volwassenen.

Deel deze pagina op