Dankzij Gastenhof is de band met mijn familie beter

Dorien Zennou is 17 en woont al een poosje bij Gastenhof op de locatie Urmond.
Dorien Zennou

“Stapje voor stapje wil ik mijn droom verwezenlijken en dat is wonen en werken in Israël, het land van mijn moeder. Bij Gastenhof leer ik de stappen zetten die daarvoor nodig zijn.”

"Ik had niet zo’n goed contact met mijn moeder en mijn zusje. We hadden vaak ruzie en de sfeer in huis was gespannen. Op een gegeven moment was het beter dat ik tijdelijk uit huis ging. Ik kwam in eerste instantie terecht bij Gastenhof in Venlo. Nu woon ik in Urmond. Natuurlijk baal ik ervan dat ik niet thuis woon, maar het lucht ook op om bij Gastenhof te zijn. Ik heb ook al best veel geleerd."

Waarbij heeft Gastenhof je geholpen?
"Eén van de redenen van onze ruzies thuis was dat ik altijd meteen mijn moeder en mijn zusje de schuld gaf. Ik keek nooit naar mijzelf. Nooit naar mijn eigen gedrag en naar mijn aandeel in onze ruzies. Bij Gastenhof leer ik dat wel te doen. Ik weet nu dat ik niet meteen naar anderen moet wijzen als er iets misgaat, maar ook naar mijn eigen rol en fouten moet kijken."

"Het mooie is dat ik daardoor ook een positiever mens word. Ik probeer nu echt positief te denken. Dat lukt niet altijd hoor, zeker niet als je in een groep woont, maar ik probeer het wel en hoop daarmee ook de jongeren van mijn groep te beïnvloeden."

 Lees meer over Dorien en haar ervaringen bij Gastenhof...

Deel deze pagina op