Een lange zoektocht van ouders naar begrip en hulp

Van het kastje naar de muur werd ze gestuurd. Jacqueline Kuiper liep samen met haar man stad en land af met haar zoontje Damian
Jacqueline Kuiper met zoontje Damian

"We merkten gewoon dat hij anders was dan andere kinderen", zegt ze, "maar niemand kon ons zeggen wat er werkelijk speelde." Totdat ze bij medisch kleuterdagverblijf De Kleine Cauw van Maashorst aanklopte. "In de anderhalf jaar dat hij daar zat, is hij enorm vooruitgegaan", zegt ze opgelucht.

Jacqueline vertelt van de eindeloze zoektocht langs de huisarts, het consultatiebureau, ziekenhuizen en een leger van deskundigen. "De één zei ADHD, de ander had het over autisme en laatbloeier, weer een ander beweerde dat het typisch ouder-kind en relatieproblematiek was, dat het dus onze eigen schuld was. Dat zorgt er voor dat je aan jezelf gaat twijfelen. Wat hebben we verkeerd gedaan? Ondertussen verergerde de situatie. Damian keek ons niet aan, luisterde niet, sliep heel slecht. Als moeder voelde ik me machteloos."

"We stonden op het overgangspunt van peuterspeelzaal naar basisschool en waren al twee jaar op zoek naar antwoord op onze vragen. De directeur van de basisschool heeft ons toen geholpen. Dat is ons geluk geweest. Hij zei: zo gaat het niet langer. Moeder gaat eraan onderdoor, vader trekt het niet meer. Hij heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we bij De Kleine Cauw terecht konden."

 Lees hier het complete verhaal van Jacqueline en Damian...

Deel deze pagina op