Ricardo, groei en ontwikkeling

Ricardo kwam na een uit de hand gelopen conflict op een andere Gastenhof-locatie in Urmond terecht. In het begin vond hij dat best lastig.
Ricardo bij Gastenhof in Urmond

"Ik was boos omdat ze me verkeerd beoordeelden en regels stelden, zoals het inleveren van mijn telefoon. Hoezo regels? Ga weg met die onzin, dacht ik. Als ik 18 word, ben ik hier toch weg. Maar je komt er al snel achter dat als je niet zelf dingen oppakt en aankaart je ook niet geholpen wordt."

"Ricardo heeft een kort lontje", legt zijn voormalig persoonlijk begeleider Stan Panek uit. "Hij is druk, vraagt veel, wil veel. Daar staat echter tegenover dat hij goed dingen zelfstandig kan plannen. Een bijzondere combinatie."

Ricardo woont nu ongeveer een jaar zelfstandig in een kamer-appartement in Sittard. Hij is zeer tevreden. In Sittard krijgt hij ambulante begeleiding. "Eén keer per week komt iemand langs om te kijken hoe het gaat. Dat is wel chill." De toekomst? Hoe ziet hij die? Ricardo hoeft er niet lang over te denken. "Een fatsoenlijk huis", zegt hij. "Zelfde vriendin, kindje op komst en een baan in het sociaal pedagogisch werk. En o ja, ik ben nu bezig met mijn rijbewijs."

Deel deze pagina op