SJS en De Hondsberg: een prima relatie!

SJS en De Hondsberg: een prima relatie!
Koraal Groep-stichting De Hondsberg is één van de 24 gespecialiseerde hulpaanbieders in het kennisnetwerk Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten (SJS) in de regio Hart van Brabant. Vivian Jacobs is netwerkondersteuner van SJS en ziet dat De Hondsberg een actieve, nieuwsgierige en leergierige partner is in het netwerk.

"Ik heb De Hondsberg leren kennen als een zeer deskundige, gespecialiseerde organisatie die zich inzet voor een heel specifieke doelgroep. Kinderen uit heel Nederland komen naar De Hondsberg en die landelijke manier van werken is bijzonder. De Hondsberg is er zich duidelijk van bewust dat het een schakel is in het gehele netwerk rondom een kind, en handelt daarnaar."

"Management en medewerkers werken professioneel samen met andere partners binnen en buiten SJS Midden-Brabant, zoals de gemeenten, onderwijs en cliëntorganisaties. Zij beseffen heel goed dat ze van partners kunnen leren. En dat samenwerken en samen ontwikkelen dé manier is om het ‘stelsel’ van jeugdhulp te transformeren. De Hondsberg staat heel erg open voor anderen, wil graag ontmoeten en leren."

"Aan de andere kant brengt De Hondsberg ook ontzettend veel deskundigheid naar SJS. De medewerkers denken mee in de nieuwe manier van inkoop en samenwerken met verwijzers. Ze werken resultaatgestuurd. De Hondsberg neemt deel aan het regionale expertiseteam en is betrokken bij de doorontwikkeling van de Wegwijzer Jeugdhulp. Daarnaast is De Hondsberg vertegenwoordigd in de communicatiewerkgroep en de stuur- en projectgroep SJS. Kortom: in mijn rol als ondersteuner van het netwerk ontmoet ik bijna wekelijks mensen van De Hondsberg."

"Onlangs verzorgde De Hondsberg een rondleiding voor 50 medewerkers van gemeenten die zijn aangesloten bij SJS. Therapeuten deden onder andere een aantal tests om te laten zien en voelen wat een diagnostisch onderzoek inhoudt. En hoe het bijvoorbeeld is om overprikkeld te zijn. Gemeenten willen ervaren hoe jeugdzorg in de praktijk eruit ziet. De Hondsberg kan daar altijd prima beeld en geluid bij laten zien en dat is zeer waardevol."

Deel deze pagina op