Sterk in Werk investeert in de toekomst!

Sterk in Werk investeert in de toekomst!
Sterk in Werk is gestart met het project IVITO (InVesteren In de TOekomst). De eerste jongeren die aan dit project deelnemen zijn aan de slag gegaan bij voetbalclub NAC Breda, dat zich als eerste leerwerkbedrijf voor dit project beschikbaar heeft gesteld. Deze eerste deelnemers zijn aangemeld door het UWV.

Sterk in Werk speelt met IVITO in op nieuwe trajecten van het UWV, genaamd 'Werkfit Maken' en 'Naar Werk'. De jongeren die nu gestart zijn, zitten al enkele jaren thuis op de bank en moeten - maar willen zelf ook - weer deelnemen aan de maatschappij. Het uiteindelijke doel is om de jongeren door middel van de coaching en begeleiding van Sterk in Werk 'werkfit' te maken, zodat ze de stap richting betaald werk kunnen maken. Hiervoor is vanuit Sterk in Werk een werkleider aangesteld die deze jongeren binnen het leerwerkbedrijf onder zijn hoede neemt. De coaching staat hierbij centraal: de coaching van de jongeren, maar óók de coaching van het bedrijf waar zij werken.

NAC Breda is daarvoor een zeer geschikte organisatie. Dagelijks zijn er talloze werkzaamheden die door de jongeren kunnen worden uitgevoerd. De jongeren krijgen hierdoor weer een normaal dag- en nachtritme en komen de deur weer uit. Ze leren de basis-werknemersvaardigheden en werken aan hun persoonlijke doelen.

Samen met NAC Breda wordt bekeken welke taken er die dag uitgevoerd moeten worden en de werkleider verdeelt deze vervolgens onder de jongeren. Ondertussen bekijken de werkleider en de betrokken jobcoach per jongere de voortgang en wordt bekeken wie er bijvoorbeeld kan uitbreiden met dagdelen en welke jongere klaar is om uit te stromen naar betaald werk. Zo is er weer plek voor een nieuwe kandidaat.

Een inspirerende start! Naast NAC Breda staan er ook andere trajecten op de rit. Onder meer in Breda, Den Bosch, Oss en Eindhoven wordt er gewerkt aan een samenwerking met het bedrijfsleven om zo meer geschikte leerwerkbedrijven te creëren binnen project IVITO. Gemeenten en UWV leveren nu op voorhand al jongeren aan. Goed nieuws, voor de toekomst van de jongeren én voor Sterk in Werk.

Deel deze pagina op