Symposium 29 maart 2018

Symposium 29 maart 2018
Koraal vindt dat iedereen op zijn eigen manier moet kunnen deelnemen aan de samenleving. Daar hoort passend werk bij. Voor sommige mensen is meedoen in de samenleving niet zo vanzelfsprekend. Zij hebben een steuntje in de rug nodig. Daar zorgt Koraal voor. Maar dat doen en kunnen wij niet alleen. Wij hebben ook uw hulp, ervaring en expertise nodig. Hoe kijkt u naar participatie? Hoe zorgen wij er samen voor dat mensen die onze steun nodig hebben hun weg naar werk en meedoen vinden?

Praat en denkt u met ons mee? Dat kan op 29 maart aanstaande. Wij nodigen u van harte uit voor ons symposium Ik doe mee, hij doet mee, wij doen mee …. En jij?

We hebben een inspirerend en afwisselend programma voor u samengesteld waarin ook veel ruimte is voor uw eigen ideeën en inbreng. Hier volgt een impressie. 

Documentairemaker Bart Hölscher maakte een film over vier cliënten van Koraal waarin zij vertellen over hoe belangrijk werk voor ze is. Tijdens het symposium kunt u met Bart én de hoofdrolspelers in gesprek gaan over hun ervaringen, knelpunten en dromen.

Dr. Xavier Moonen, bijzonder hoogleraar aan de UvA zal u meenemen in de wereld van jongeren met een licht verstandelijke beperking en hun afstand tot de arbeidsmarkt. Hoe kunnen we als samenleving deze doelgroep beter herkennen, begrijpen en begeleiden?

In vier actieve workshops komen thema’s aan bod die alles te maken hebben met werken, meedoen en participeren.  Onze vier workshopleiders pitchen kort een prikkelende stelling, waarmee u vervolgens samen aan de slag gaat. Zo stelt bijvoorbeeld Thijs Eradus van Springplank dat werk de katalysator is voor iedere mens. Springplank is een jonge organisatie die zich richt op het naar werk begeleiden van mensen zonder woning of die deze dreigen te verliezen door een combinatie van problemen. Meer dan 65% van de Springplank ‘kandidaten’ stroomt duurzaam uit de uitkering naar een betaalde baan. In een andere workshop komt de stelling Werken loont; Loont werken? aan bod. Hoe motiveren we jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt om thuis van hun comfortabele bank af te komen?

Tot zover de impressie. Klik hier voor het complete programma.

Praktisch

  • We starten om 09.00 uur en sluiten om 14.30 uur af
  • Het Koraal Symposium vindt plaats bij Igluu, een prachtig monumentaal pand met een rijke historie in het bruisende hart van Eindhoven. Igluu ligt op nog geen 250 meter van het centraal station en heeft ruim voldoende parkeergelegenheid.
  • Voor een lekkere lunch met iets warms is gezorgd

Deelname en registratie
Deelname aan het Koraal Symposium is gratis en registeren gaat heel gemakkelijk via deze link. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Organisatie Koraal Symposium via +31 (0)6 43 03 91 98.

 

Deel deze pagina op