Equipe Mont Ventoux

Equipe Mont Ventoux Koraal Groep
Met het project Equipe Mont Ventoux wil Koraal Groep bijzondere jongeren aanmoedigen meer te bewegen, mentaal te ontspannen en te werken aan hun persoonlijke en sociale ontwikkeling.
Equipe Mont Ventoux Koraal Groep

Jaarlijks beklimmen jongeren met een (licht) verstandelijke beperking, veelal gecombineerd met een gedragsprobleem, de Mont Ventoux. Hiervoor trainen zij een half jaar intensief intensief, waarbij sommigen zelfs nog moeten leren fietsen.

Dit jaar vindt de Equipe Mont Ventoux voor de vijfde keer plaats. We vieren dus een eerste lustrum! In de derde week van juni beklimmen zo’n 200 deelnemers de Mont Ventoux. Naast jongeren van Gastenhof doen ook bewoners van twee andere Limburgse Koraal Groep-stichtingen mee, te weten Maasveld in Maastricht en St. Anna in Heel. Ook de Brabantse werkstichting De La Salle in Boxtel is dit jaar weer van de partij! 

Daarnaast nemen ook Daelzicht, Stichting Prisma én Pluryn, drie belangrijke samenwerkingspartners van Koraal Groep, deel aan Equipe Mont Ventoux!

Na het succes van de afgelopen jaren gaat de Provincie Limburg de komende vijf jaren het project Equipe Mont Ventoux met vrijwillige menskracht en materieel (beschikbaar stellen dienstauto’s) ondersteunen.

Kijk voor meer informatie over dit bijzondere project op www.equipemontventoux.nl

Deel deze pagina op