Expositie Zelfportret: leerlingen van De Kei vertellen hun verhaal met kunstwerken

13-06-2018
Leerlingen van De Kei werkten een jaar lang aan de realisatie van meer dan 50 kunstwerken. Deze persoonlijke creaties, die veel van de makers zelf onthullen, worden van 13 tot en met 28 juni tentoongesteld in de grote wachtruimte op de eerste verdieping van het schoolgebouw van De Kei in Breda. De tentoonstelling is zeer de moeite waard voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst én tegelijkertijd in de enorme persoonlijke groei die jeugdigen kunnen doormaken wanneer ze op de juiste manier worden begeleid en ondersteund.

De Kei biedt speciaal onderwijs met hart en expertise aan leerlingen in de leeftijd van 4 tot ongeveer 18 jaar. Jeugdigen met ernstige gedrags- en/of psychiatrische problemen kunnen hier vanuit een betrokken omgeving werken aan zichzelf om zo hun eigen toekomstkansen te vergroten.

Helaas plakt de maatschappij nog te vaak een label op deze jeugdigen. Met de Expositie Zelfportret laten de leerlingen van De Kei zien dat ze veel in hun mars hebben. De tentoonstelling van meer dan 50 kunstwerken toont hun creatieve talenten en hun potentieel om zich vanuit een positieve en creatieve houding persoonlijk te ontwikkelen en meer dimensies aan hun leven te geven. Dit uit zich onder andere in keramische beelden, schilderijen, 3D-voorstellingen en droomwerelden. Benieuwd? Kom zelf een kijkje nemen en krijg een indruk van de leef- en denkwereld van deze jongeren.
 

De Expositie Zelfportret is van 13 tot en met 28 juni te bezichtigen in de grote wachtruimte op de eerste verdieping van het schoolgebouw van De Kei. Het adres is Poolseweg 190 in Breda en iedereen is van harte welkom om de kunstwerken te bezichtigen op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Toegang is gratis.

De Kei maakt deel uit van Het Driespan, de onderwijsgroep van Koraal in West-Brabant. Met ingang van 1 juli 2017 biedt Koraal vanuit zes regio’s en een landelijk Expertise Centrum een integraal en compleet pakket ondersteuning aan op het gebied van speciaal onderwijs, zorg en arbeid.

Deel deze pagina op