Inspiratiemiddag Samen Beslissen groot succes!

30-03-2017
Op dinsdag 28 maart vond bij St. Anna in Heel de Inspiratiemiddag ‘Samen Beslissen’ plaats. Bij Samen Beslissen werken cliënten, verwanten en medewerkers met elkaar aan een goed leven voor cliënten, mooi werk voor medewerkers en een gezonde organisatie. Deze nieuwe manier van werken zal voor het einde van dit jaar bij alle woongroepen van de Koraal Groep-stichtingen St. Anna, Maasveld en Op de Bies zijn ingevoerd. Met een opkomst van meer dan 120 cliënten, verwanten en medewerkers van uiteenlopende organisaties was het evenement drukbezocht.

Na de ontvangst en het welkomstwoord werd Regie Op Locatie - de methodiek achter Samen Beslissen – toegelicht en werd er al even stilgestaan bij de successen die de nieuwe manier van werken in korte tijd heeft opgeleverd. Vervolgens konden de aanwezigen zelf ervaren op welke manieren de zorg verbeterd kan worden met behulp van Samen Beslissen. Door deel te nemen aan de workshop-carroussel kregen deelnemers meer inzicht in onderwerpen als ‘Anders kijken, anders doen’, ‘Slimmer werken’, ‘Oorzaak van het gevolg’ en ‘Cliëntmedezeggenschap’.

Na de workshop werden ervaringen gedeeld vanuit het perspectief van cliënten, verwanten én medewerkers. De Inspiratiemiddag werd afgesloten met twee spetterende optredens van cliënten van St. Anna. De bakkerij van Maasveld zorgde voor unieke Samen Belissen-koekjes en de Media Entertainment Groep – bestaande uit cliënten, vrijwilligers en medewerkers van Op de Bies - registreerde het evenement.

Meer weten?
 
Bekijk de nieuwsbrief Samen Beslissen
 Bekijk de fotogalerij van de Inspiratiemiddag Samen Beslissen op 28 maart

Deel deze pagina op