Koraal Symposium 18 april 2019

29-01-2019
Op 8 april 2019 organiseert Koraal het tweede Koraal Symposium. Dit jaar met als thema Seksuele uitbuiting onder extra kwetsbaren. Seksuele uitbuiting onder extra kwetsbaren verdient integrale inzet en expertise!

Seksuele uitbuiting van mensen is mensenhandel. Een strafbaar feit dat immense sporen achterlaat. Meisjes en ook jongens zijn hier slachtoffer van. Koraal vindt dat ieder slachtoffer de behandeling moet krijgen die nodig is. Op maat! Om veiligheid te bieden, het trauma te verwerken, kwetsbaarheid te verlagen en om zo snel als mogelijk weer deel te kunnen nemen aan de samenleving.

Slachtoffer & licht verstandelijke beperking
Sinds april 2018 krijgen meisjes en jonge vrouwen met een licht verstandelijke beperking bij Koraal een integrale behandeling. In 2019 is die behandeling ook beschikbaar voor jongens en jonge mannen. Passend binnen de ‘Aanpak Mensenhandel’ die onlangs door de rijksoverheid is vastgesteld. Koraal vraagt hier extra aandacht voor. Wij willen samen met anderen goede behandeling bieden en mensenhandel bij deze doelgroep voorkomen. Uw hulp, ervaring en expertise komen daarbij goed van pas.

Programma
We hebben een inspirerend en afwisselend programma voor u samengesteld waarin ook veel ruimte is voor uw eigen ideeën en inbreng.

Ervaringsdeskundige Mohini Awadhpersad neemt u in de ochtend mee in haar persoonlijke verhaal. U maakt kennis met de wereld van mensenhandel: van verleidelijke (manipulatieve) tactieken tot extreme afhankelijkheid. Zij confronteert u bovendien met de trauma-paradox en laat zien in welke valkuilen hulpverleners stappen. Hoe goed hun bedoelingen ook zijn.

Conny Rijken is een van de wetenschappers die in het ochtendprogramma spreken. Zij is professor in de Human Trafficking and Globalization. Zij gaat in haar lezing in op de harde (inter)nationale feiten inzake mensenhandel. De impact daarvan op de psyche van de jonge slachtoffers, op effectieve behandelmethoden en op het betrekken van het netwerk van slachtoffers. Wat zijn de feiten en hoe doorbreken we taboes?

Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen kinderen, Herman Bolhaarvraagt uw aandacht voor een integrale aanpak voor extra kwetsbare slachtoffers (soms ook onbewust daders), namelijk jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Voor de lunch opent de secretaris-generaal van VWS, Erik Gerritsen op een virtuele wijze de eerste behandelgroep voor jongensslachtoffers met een licht verstandelijke beperking.

Wilt u meer weten over het Koraal Symposium op 18 april 2019? Kijk dan snel op onze website onder Expertise Centrum 

Deel deze pagina op