Mooie samenwerking: VSO het Dok en Stedelijk College Eindhoven

05-10-2018
Met ingang van dit schooljaar is VSO Het Dok een samenwerking aangegaan met Stedelijk College Eindhoven (SCE), locatie Oude Bossche Baan. Het doel van de samenwerking is onder andere om de leerroute van VSO Het Dok te optimaliseren en de mogelijkheid tot behalen van een volledig diploma te realiseren.

Zo kan SCE ondersteuning bieden bij het inrichten en vormgeven van het profielvak Economie en Ondernemen, waardoor de leerlingen van VSO Het Dok het Centraal Praktisch Examen kunnen maken. Daarnaast biedt deze samenwerking de mogelijkheid tot bijvoorbeeld het uitwisselen van expertise in het kader van Passend Onderwijs.

VSO Het Dok is een Voortgezet Speciaal Onderwijs-school, gelegen aan de rand van het GGzE terrein aan de Boschdijk In Eindhoven, voor jongeren in de leeftijd 12-20 jaar die (tijdelijk) niet deel kunnen nemen aan het regulier (speciaal) voortgezet onderwijs. De school behoort tot het Samenwerkingsverband Eindhoven-Kempenland en biedt dus met name onderwijs aan leerlingen uit deze regio. VSO Het Dok kent twee uitstroomperspectieven; vervolgonderwijs en arbeid. Het vervolgonderwijs bestaat uit een VMBO-theoretische leerweg en de BBL en KBL leerroute, echter heeft VSO Het Dok geen wettelijke examenbevoegdheden. Om deze reden maakt zij gebruik van Staatsexamens, maar via deze weg kan geen certificaat voor een profielvak behaald worden. Dit betekent dat de leerlingen in de BBL en KBL leerroute niet de mogelijkheid hebben om een volledig diploma te behalen. Door samenwerking met het Stedelijk College Eindhoven kan dat voortaan wel en dat biedt een mooi perspectief voor de leerlingen van de BBL en KBL route!

Deel deze pagina op