Nieuws uit de Koraal-regio West Brabant

31-10-2017
Eric Starmans (regiodirecteur West Brabant) en Ray Lucieer (bestuurder INOS) hebben gisteren hun handtekening gezet onder een intentieverklaring waarmee zij verdere samenwerking verkennen.

INOS, een katholieke onderwijsinstelling met 28 scholen in Breda en Koraal willen samen één nieuw schoolgebouw betrekken aan de rand van Breda (VSO Breda). Het ontwerp voor de school is inmiddels nagenoeg klaar. Het gebouw zal straks ruimte bieden aan zo’n 600 leerlingen, die nu nog verdeeld zijn over drie scholen. Vanuit het Driespan zal het Berkenhof College volledig verhuizen naar deze locatie en een aantal leerlingen van het Bredero College. Vanuit INOS zullen alle leerlingen van het Breda College gehuisvest worden binnen dit schoolgebouw. Eric Starmans: “We zijn al een poosje met elkaar in gesprek over samengaan in één school. De vraag is hoe wij dat juridisch vorm gaan geven. Blijven we twee aparte schoolbesturen of zal de school van INOS deel gaan uitmaken van de scholen van Koraal, Het Driespan? In de intentieverklaring hebben we bevestigd dat wij dat samen gaan verkennen.”

“Insteek van deze verkenning is dat het voordelen moet opleveren voor de leerlingen en het leerklimaat om als één schoolorganisatie aangestuurd te worden. Het zou helemaal mooi zijn als deze school ondergebracht wordt bij Koraal”, aldus Eric Starmans. “De INOS-school (Het Breda College) heeft vooral leerlingen met een lichamelijke en verstandelijke beperking en veel LVB-leerlingen. Koraal heeft veel expertise voor deze doelgroepen in huis. Met deze laatste doelgroep worden op het Berkenhof College hele mooie resultaten naar betaald werk gemaakt in samenwerking met de collega’s van Sterk in Werk. Om ook die expertise beschikbaar te stellen voor deze leerlingen is maar één van de vele voorbeelden, waarom één schoolgedachte veel waarde kan toevoegen voor de leerling“.

Deel deze pagina op