Mooie extra's voor onze cliënten

De vriendenstichtingen van Koraal hebben zich de afgelopen tijd hard ingezet voor de extra’s die voor een cliënt zo belangrijk zijn! We laten graag een aantal mooie voorbeelden zien:
Maasveld en De Droom van Daniëlle
Maasveld en De Droom van Daniëlle
Het zwembad van Maasveld is inmiddels sterk verouderd. Met de komst van een nieuw centrumgebouw verdwijnt dit. Een groter bad, om ook in de toekomst bij Maasveld te kunnen blijven zwemmen... dat is de droom van Daniëlle én van alle bewoners die nu wekelijks het zwembad gebruiken. Het realiseren van deze droom is door de Vrienden van Maasveld en Maasveld als goed doel geadopteerd onder de naam De Droom van Daniëlle.
Inrichting chillroom bij De Hondsberg
Inrichting chillroom bij De Hondsberg
De Vrienden van De Hondsberg hebben een bedrag beschikbaar gesteld voor het opknappen van de Groene Barak tot een ‘chillroom’ (indoor hangplek) door een jeugdige met een medewerker. Het bedrag was bestemd voor aankleding van de ruimte, een tweedehands Playstation etcetera.
E-bike tandem fiets voor cliënten van St. Anna
E-bike tandem fiets voor cliënten van St. Anna
Cliënten van de Penbalk 2 in Weert hebben een mooie E-bike tandem fiets gekregen. Deze fiets is geschonken door ‘Greep naar de Hoorn’ in samenwerking met Stichting Vrienden van St. Anna. De cliënten en de groepsleiding zijn ontzettend blij met de schenking. Deze fiets biedt namelijk de mogelijkheid om cliënten die niet zelfstandig kunnen fietsen, tóch te laten deelnemen aan een fietstochtje of uitstapje met de groep.
Buitenrust opgeknapt dankzij Vrienden van De La Salle
Buitenrust opgeknapt dankzij Vrienden van De La Salle
Afgelopen jaar vond de heropening plaats van Buitenrust. De herinrichting van het mooie buitenverblijf is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Heros Sluiskil en de Vrienden van De La Salle. Het oude gebouw met een interieur uit de zeventiger jaren moest flink opgeknapt worden. De jeugdigen hebben de nieuwe inrichting zelf bedacht en ook actief geparticipeerd aan de totstandkoming ervan. Buitenrust is zowel geschikt voor vrijetijdsbesteding als therapie.
Fiets voor Jeremy van Op de Bies
Fiets voor Jeremy van Op de Bies
Jeremy heeft van de Vrienden van Op de Bies een fiets gekregen en is daar erg blij mee: “Ik wil Stichting Vrienden van Op de Bies bedanken voor mijn nieuwe (tweedehands) fiets. Ik ben er heel blij mee, omdat ik mijn fiets veel gebruik. Zo ga ik elke dag met de fiets van Simpelveld naar Heerlen naar school, stage of naar het voetballen. Voor mij is het belangrijk om zelfstandig overal naar toe te kunnen gaan en gelukkig kan ik dit blijven doen door jullie hulp!”
Kinderen van Maashorst blij met opknapbeurt terrein
Kinderen van Maashorst blij met opknapbeurt terrein
Zo’n dertig vrijwilligers, bestaande uit (voormalige) personeelsleden, familieleden, vrienden, ouders en dorpsgenoten hebben op woensdag 17 juni het terrein van Maashorst een grote opknapbeurt gegeven. De vrijwilligers - maar zeker ook de kinderen van Maashorst - zijn zeer tevreden over het eindresultaat! Deze opknapbeurt was een initiatief van de Stichting Vrienden van Maashorst.
Nationaal Fonds Kinderhulp
Nationaal Fonds Kinderhulp
Naast onze vriendenstichtingen zijn er ook vele andere gulle gevers: zo levert Nationaal Fonds Kinderhulp regelmatig een bijdrage aan individuele aanvragen voor onze kinderen en jeugdigen. Daarnaast hebben ze in 2015 voor mooie school- en speelpakketten van de Action gezorgd!
Stichting KidzBase
Stichting KidzBase
Stichting KidzBase heeft een dagje Toverland georganiseerd waar jeugdigen van Gastenhof en De La Salle naartoe zijn geweest.
Ateron
Ateron
Ateron heeft een mooie bijdrage geleverd aan het project
Equitherapie van Gastenhof, de NLdoet-dag van Maashorst en
muziekbeleving bij St. Anna.
Diverse fondsen
Diverse fondsen
En diverse fondsen zoals DVB Foundation, Dr. C.J. Vaillant Fonds en Stichting Fonds Welzijnswerk hebben toegezegd bij te dragen aan het project Equitherapie. En dit zijn slechts enkele voorbeelden!
Deel deze pagina op