Word vrijwilliger!

Word vrijwilliger bij Koraal
Zonder de hulp van vrijwilligers zouden onze stichtingen beduidend minder activiteiten kunnen organiseren voor cliënten. Activiteiten die zorgen voor regelmaat in het leven van een cliënt. Of een leven vaak ontzettend kunnen verrijken!

Enkele voorbeelden van activiteiten waarbij we graag een beroep doen op vrijwilligers:

  • Recreatieve activiteiten, zoals zwemmen, wandelen en uitstapjes maken met cliënten, assisteren bij bingo, helpen bij bewegingsactiviteiten.
  • Vervoer: cliënten vervoeren binnen en buiten de locaties.
  • Ondersteuning bij de dagelijkse gang van zaken: helpen bij boodschappen doen, maaltijden maken, helpen bij uiterlijke verzorging, enzovoort.
  • Hulp op afdeling: bijvoorbeeld lichte administratieve handelingen.

Lijkt het je wat om vrijwilliger te worden? Wil jij van betekenis zijn in het leven van een cliënt? Laat dan je gegevens achter via het onderstaande formulier en geef aan voor welke stichting jij je graag zou willen inzetten!

 Geef vrijblijvend je gegevens aan ons door via dit formulier!


Benieuwd naar de ervaringen van onze huidige vrijwilligers? Hieronder vind je hun verhalen:

Jan & Jan - Vrijwilligers bij Op de Bies
Jan & Jan - Vrijwilligers bij Op de Bies
Jan Maessen en Mrosz zijn samen al meer dan al 7 jaar trouwe vrijwilligers van Op de Bies. Elke woensdagochtend gaan ze er samen met de cliënten van de Media Entertainment Groep er op uit om de mooiste foto's te maken!
Lees meer

Jan 1 en Jan 2, zoals de cliënten ze liefkozende noemen, struinen o.a. Monde Verde, het Gaia Park en verschillende natuurparken af. Samen met de cliënten leggen ze alles en iedereen op de gevoelige plaat vast!

Daarnaast begeleiden ze de cliënten bij alle opdrachten die er intern en extern binnen komen en organiseren ze onze jaarlijkse foto expositie. Deze "Hobby Fotografen" brengen met hun kennis, ervaring, inzet en grenzeloos enthousiasme een geweldig stukje extra invulling aan de dagbesteding van onze cliënten!

We hopen dan ook nog lang van ze te mogen genieten.

Anja -  Vrijwilliger bij De Hondsberg
Anja - Vrijwilliger bij De Hondsberg
“Tijdens de tweede helft van 2014 was ik vrijwilliger bij De Hondsberg. Ik werk op het secretariaat van De Hondsberg en een behandelcoördinator was ons kantoor binnengelopen met de vraag of ik misschien iemand wist die in het weekend samen met een jongere de dieren van de kinderboerderij van De Hondsberg zou willen verzorgen."
Lees meer

"Deze jongen had weinig tot geen sociale contacten en ging in het weekend nooit naar huis. Nu ben ik al jaren vrijwilliger voor twee vrouwen met een verstandelijke beperking van wie ik de persoonlijk begeleider ben geweest. Deze vrouwen hebben vanwege hun autistische gedrag en hechtingsproblematiek weinig tot geen sociale contacten, dus ik wist wat een vrijwilliger voor deze jongen zou kunnen betekenen.

Ik heb toen direct besloten om het zelf te gaan doen, ook omdat het voor een afgebakende periode zou zijn. Prachtig om te zien hoe zo’n jongen geniet van de aandacht die hij krijgt en van de verantwoordelijkheid die hij krijgt bij het verzorgen van de dieren. En wat is er nou mooier dan een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de levenservaring van een ander mens?"

Huub – Vrijwilliger bij St. Anna
Huub – Vrijwilliger bij St. Anna
Huub is sinds februari 2013 vrijwilliger bij St. Anna, daar werkt hij bij Park Piahoeve. Samen met de cliënten doet hij allerlei werkzaamheden op het terrein en het theehuis.
Lees meer

"Van huis uit ben ik ICT‘er, maar ik wilde graag iets betekenen voor anderen. Omdat ik hier vroeger al kwam wandelen met de kinderen, ben ik op een dag langsgegaan met de vraag; "Mag ik jullie komen helpen als vrijwilliger?" De maandag erna kon ik beginnen! Na een proeftijd van een maand werd ik vaste vrijwilliger. Nu kun je me hier elke maandagochtend en woensdag vinden.

Toen ik begon, had ik geen enkele ervaring met cliënten. In het begin was het voor mij daarom even aftasten, maar al snel vond ik mijn weg in het contact met de cliënten. Dat kwam eigenlijk vooral door de cliënten zelf, de manier waarop zij met jou omgaan is het mooiste aan vrijwilliger zijn. Ik vind het heel dankbaar werk, het geeft me veel voldoening. Laatst heb ik een cliënt geleerd om een gaatje te boren in een plank. Toen het lukte was hij zo blij... dat was een feest om te zien! Vaak zijn het kleine stapjes, maar als die kleine dingen lukken is dat geweldig."

Dennis - Vrijwilliger bij Op de Bies
Dennis - Vrijwilliger bij Op de Bies
Dennis Donners is een waardevolle aanvulling op ons team. Een jonge enthousiaste man die graag vrijwilligerswerk wilde doen. Tijdens het kennismakingsgesprek met de vrijwilligers coördinator kwam al snel zijn passie voor gitaar spelen ter woord.
Lees meer

Sommige cliënten hebben hele specifieke vragen waar niet 1,2,3 een passend of betaalbaar antwoord klaar voor is, zo ook Jeremy. Jeremy wilde dolgraag gitaar leren spelen maar het zou erg kostbaar zijn om hem dit aan te leren. Totdat Dennis binnen kwam lopen bij Op de Bies, gitaarspelen is zijn passie! Hierdoor kan Dennis 2 keer per week Jeremy privé gitaarles geven en zijn hobby uitoefenen! Het gaat zo goed dat Jeremy inmiddels een eigen gitaar heeft. Een schot in de roos, zo mooi kan vrijwilligerswerk zijn.

Shirley - Vrijwilliger bij De Hondsberg
Shirley - Vrijwilliger bij De Hondsberg
"Toen er een oproep werd geplaatst "maatjes gezocht" om samen met de jongeren te trainen en/of deel te nemen aan loopwedstrijden, heb ik me hiervoor aangemeld."
Lees meer

"Omdat ik sinds een paar jaar aan het hardlopen ben, zou ik op deze manier iets voor deze jongeren willen betekenen. Ik ben al enkele malen actief geweest als maatje en het is mooi om te zien dat de jongeren genieten van het sporten en groeien van de prestatie die ze neerzetten. Om trots op te zijn!"

Nel – Vrijwilliger bij Maasveld
Nel – Vrijwilliger bij Maasveld
"Sinds 2014 ben ik vrijwilliger. Hier ben ik terechtgekomen na een bezoek aan de Open Dag. Ik ben bevriend met een begeleidster en was nieuwsgierig naar haar werkplek door al haar bijzondere verhalen. Tijdens de Open Dag begon het bij mij te kriebelen... hier zag ik mezelf ook wel rondlopen als vrijwilliger."
Lees meer

"Ik ‘werk’ drie dagen per week. In overleg met het team plannen we in wanneer. Ik kan de cliënten extra aandacht geven wanneer collega's bezig zijn met de zorg. Zo vroeg een cliënt laatst: "Zullen we ergens koffie gaan drinken?" Normaal is het onmogelijk om zoiets spontaan te doen, maar nu kon dat gewoon. Een week later had ze het er nog over. En dat geeft een zeer fijn gevoel."

Nina – Vrijwilliger bij St. Anna
Nina – Vrijwilliger bij St. Anna
"Omdat ik binnenkort met de opleiding Verpleegkunde start, wilde ik graag ervaring opdoen ik de zorg. De gehandicaptenzorg trok mij het meeste aan: het is een heel bijzondere doelgroep om mee te werken. Naast het opdoen van ervaring doe ik (vrijwilligers)werk met echte betekenis."
Frank – Vrijwilliger bij Maasveld
Frank – Vrijwilliger bij Maasveld
"Ik zorg af en toe voor een paar extra handen op de groep. Het zet me altijd weer met beide benen op de grond als je deze mensen ziet, die ondanks hun beperkingen en hun problemen toch ook kunnen genieten. Er wordt door medewerkers enorm hard aan gewerkt om het leven prettig te maken voor ze."
Lees meer

"Maasveld geeft meestal ruim van tevoren aan wanneer zij mijn hulp kunnen gebruiken. Op die manier kan ik mijn werk als vrijwilliger ook makkelijk combineren met mijn eigen werk. In het begin dacht ik nog wel eens: wordt mijn agenda hierdoor niet veel te druk? Maar inmiddels ben ik er wel achter: werken als vrijwilliger, daar krijg je zoveel voor terug!"

Deel deze pagina op