Jong & Zwanger

Voor jonge (aanstaande) moeders met een licht verstandelijke beperking (LVB) ontwikkelde Street-wise een waaier en een app met daarin allerlei belangrijke informatie die jonge meiden helpen bij de praktische ondersteuning.

In de Jong & Zwanger waaier van Street-wise zijn al onze ideeën én tips gebundeld in een kleurrijke, opvallende waaier, speciaal voor jonge meiden met een licht verstandelijke beperking (LVB). 

De waaier is overzichtelijk ingedeeld. Belangrijke onderwerpen worden kort en bondig uitgelegd, natuurlijk voorzien van duidelijke plaatjes. Stap voor stap wordt uitgelegd waaraan je moet denken wanneer je (mogelijk) zwanger bent, welke keuzes je hebt en wie je hierbij kan helpen.

Aansluitend op de waaier hebben we een app ontwikkeld. Net als bij de waaier hebben we alle belangrijke informatie voor zwangere meiden gebundeld op één centrale plek, in deze app dus. De app is gemakkelijk in gebruik en voorzien van veel visuele ondersteuning. Naast de toekomstige moeder, kunnen ook hulpverleners van Street-wise én het netwerk van de zwangere gebruik maken van de app. Denk bijvoorbeeld aan ouders, vrienden, buren maar ook andere betrokken hulpverleningsinstanties. De jonge moeder kan zelf aangeven wie waar bij betrokken (mag) worden van Street-wise.

De app helpt jonge moeders bij praktische ondersteuning, door bijvoorbeeld een seintje te geven wanneer het tijd  is voor een flesje voor de baby. Maar in de app kan ook meer informatie gedeeld worden, die extra passend is bij de cliënt. zoals bijvoorbeeld de stappen om een flesje klaar te maken óf een filmpje van dit proces. Op deze manier kunnen we de app gebruiken naar gelang de behoeftes van de cliënt.

Verder bevat de Jong & Zwanger - app ook een agendafunctie. In deze agenda kunnen alle betrokken partijen hun afspraken vastleggen zodat de zwangere, haar netwerk en de hulpverlening, een compleet overzicht hebben van alle afspraken.

De app zit moment in de pilotfase. Maar wil je alvast meer weten over de Jong & Zwanger- app? Mail dan met street-wise@koraalgroep.nl

Deel deze pagina op