Cliënten Koraal fietsen voor het eerst de Elfstedentocht

21-11-2017
Cliënten Koraal fietsen voor het eerst de Elfstedentocht
Zes jaar geleden lanceerde Koraal de Equipe Mont Ventoux. Een project waarbij jongeren met een beperking en/of gedragsproblemen worden voorbereid op de beklimming van de Mont Ventoux. Een tocht die elk jaar in de derde week van juni wordt georganiseerd. Naast de Equipe Mont Ventoux, organiseert Koraal in mei 2018 voor het eerst een nieuw sportief evenement: het fietsen van de Elfstedentocht.

Ben Van Broeckhoven, programmadirecteur Koraal:  “Onder de naam Koraal samen bewegen en beleven bieden wij onze cliënten, leerlingen en medewerkers verschillende sportactiviteiten aan en werken we samen aan een gezonde leefstijl. Voor Koraal betekent meedoen in de samenleving, naast passende zorg en ondersteuning, óók gezond en actief bezig zijn. Daarom organiseert Koraal verschillende sportactiviteiten. Zo is er een ploeg die jaarlijks een paar dagen in de Ardennen fietst, zijn er verschillende voetbalteams en zijn we op dit moment bezig met het oprichten van een basketbalclub en een sportcafé.”

Ervaren en beleven 
Koraal heeft aan Samen bewegen en beleven een aantal doelstellingen verbonden. Ben Van Broeckhoven: “Jongeren die meer bewegen, eten bewuster en leven gezonder. Bovendien leren ze door te sporten beter om te gaan met tegenslagen en ervaren ze successen waardoor hun gevoel van eigenwaarde groeit. En hun sociale netwerk wordt groter: ze sporten met elkaar en met buddy’s die ze kennen, maar komen ook in contact met nieuwe mensen. Tijdens deze trainingen maar ook tijdens het evenement zelf zijn ook Koraal-cliënten van de partij die vanwege hun ernstige meervoudige beperking zelf niet kunnen sporten. Voor deze  cliënten gaat het om het ervaren en beleven.”
 

It giet oan
In mei leggen jongeren en hun buddy’s het parcours van de Elfstedentocht –ruim 260 km- in twee tot drie dagen af. Net als voor de Equipe Mont Ventoux starten de voorbereidingen hiervoor in januari 2018. Vanaf de 28ste  van die maand vinden elke twee weken groepstrainingen plaats en zijn er tussendoor individuele trainingen van jongeren met hun buddy’s. 

Eigen Koninginnenrit
In 2016 organiseerde Koraal voor het eerst een eigen Koninginnenrit voor alle deelnemers. In 2018 vindt de Koninginnerit op 4 juni plaats. Vanuit Koraal zullen hier 280 fietsers aan deelnemen. Zij fietsen dan zo’n tachtig kilometers door het Limburgse heuvelland, waarbij de bekende toppers niet ontbreken. 
 

 www.equipemontventoux.nl
 Brochure Equipe Mont Ventoux

Deel deze pagina op